Rolluikbedrijf kiezen?

Een van de belangrijkste keuzes die je maakt tijdens het aanschaffen van nieuwe rolluiken is de leverancier die deze voor je gaat leveren. Let erop dat de leverancier en de fabrikant twee compleet verschillende partijen kunnen zijn. Het rolluikbedrijf dat je kiest is afhankelijk van jouw persoonlijke situatie en zal door de één gedaan worden met andere overtuigingen dan de ander. Hier vind je enkele criteria waarmee je het beste rolluikbedrijf kiest voor jouw situatie.

1) Prijs

Voor veel mensen is de prijs een grote doorslaggevende factor bij het aanschaffen van rolluiken. Niemand betaalt natuurlijk te veel. Toch is het goed mogelijk dat je wanneer je de goedkoopste leverancier koest toch moet inleveren op de kwaliteit van de rolluiken. Dit is niet altijd zo, dus het is verstandig om de keurmerken te controleren en om te kijken naar certificeringen of een lidmaatschap van een vakvereniging. Recensies van klanten kunnen je ook veel vertellen over de eigenschappen van de rolluiken die je op het punt staat aan te schaffen.

2) Garantieregeling

Vooral wanneer je dure rolluiken koopt, een grote bestelling gaat doen of rolluiken kiest van een goede kwaliteit dan hoort hier ook een goede garantieregeling bij. En als een leverancier overtuigd is van de kwaliteit van zijn eigen producten, dan zal hij geen problemen hebben om je een mooie regeling aan te bieden. Controleer ook of de garantieregeling niet komt te vervallen als je de rolluiken zelf gaat installeren. Bij vele leveranciers zal deze logischerwijs in ieder geval veranderen en minder dekking geven dan wanneer je de rolluiken door hen of een door hen erkende installateur laat plaatsen.

3) Kwaliteit

Voor anderen is weer de kwaliteit het belangrijkste criterium, maar vaak is dit in combinatie met de prijs. Het is natuurlijk de bedoeling dat je de rolluiken aanschaft van de beste kwaliteit maar binnen jouw budget blijft. De kwaliteit van de rolluiken kun je vrij gemakkelijk controleren door naar de keurmerken te kijken. Zo is er het BouwGarant-keurmerk en het KOMO-keurmerk die hier relevant zijn. Leveranciers met keurmerken mogen zichzelf erkend noemen. Een lidmaatschap van een vakvereniging getuigt van passie voor de branche, maar zal je ook als consument enkele garanties geven. Deze hebben bijvoorbeeld te maken met het professioneel oplossen van geschillen en de lengte en kwaliteit van de garantieregeling.

4) Service

Ook de service die je ontvangt kan doorslaggevend zijn bij het uitkiezen van een leverancier. Misschien ben je geïnteresseerd in een alles-in-1 behandeling en wil je het gehele proces uit handen geven, van opmeten tot onderhoud. Dit is de duurste optie, maar wel de gemakkelijkste optie en door dit door één en dezelfde leverancier te doen heb je ook maar één contactpunt nodig. Weer anderen doen het opmeten en de montage liever zelf en willen alleen de rolluiken bestellen en ontvangen. In dat geval kan de levertijd belangrijk zijn zowel als de montagemethode. Ook is het van belang te zien welke leverancier je rolluiken op maat kan maken, want de meeste leveranciers werken met standaardmaten. Heb je nog andere afwijkende behoeften, dan is het natuurlijk belangrijk dat de leverancier die jij kiest hier gehoor aan kan geven.